שמשון מדורסקי נולד בשנת תרי"ז (1857) בעיר רוגצ'וב שבפלך מוהילב, רוסיה הלבנה, לאביו יעקב. קיבל חינוך מסורתי ולמד בחדרים ובישיבות. נשא לאישה את אסתר, בתו של מאיר – תלמיד חכם וסוחר מהעיר נוביביכוב. ברוסיה עסק במסחר ובתעשייה, והיה פעיל ציבור במסגרת תנועת "חובבי ציון".
בשנת תרנ"א (1891) רכש נחלה בחדרה ועלה לארץ ישראל יחד עם קרובו צבי מדורסקי. את השנה הראשונה בארץ הקדיש ללימוד העבודה החקלאית, כשעבד כפועל במושבה ראשון לציון. לאחר מכן עבר לחדרה והתיישב ב"חאן" עם שאר החלוצים הראשונים. כעבור שנה ורבע העלו הוא וקרובו את משפחותיהם – כעשרים נפש – שגרו יחדיו בחאן עד להשלמת בניית הבתים.
כמו יתר המתיישבים, גם משפחת מדורסקי נפגעה קשות ממגפת הקדחת שהשתוללה באזור. מספר מילדיהם – הן אלה שבאו עימם מרוסיה והן אלה שנולדו בארץ – מתו. למרות האובדן והסבל, סירבו שמשון ואסתר לנטוש את המקום, והמשיכו במסירות לבנות את המשק החקלאי שלהם. שמשון עבד גם כפועל שכיר בנטיעת כרמים למתיישבים אחרים, ובנוסף עמד בלילות על שמירה להגן על המושבה מפני התנכלויות ותקיפות של שכניה הערבים.
כאשר הגיע בנו לגיל בר-מצווה, קנה לו זוג תפילין וגם רובה ציד, והסביר לו שלצד האמונה, יש ללמוד גם את מלאכת ההגנה – כדי לבנות את הארץ ולשמור על רכוש יהודי.
שמשון היה מעורב גם בענייני ציבור, וייצג את חדרה ב"כנסיית היסוד" של ארגון היישוב שהתכנסה ביוזמתו של מנחם אוסישקין באלול תרס"ג (1903) בזכרון יעקב.
בחורף תרס"ד (1904), בדרכו לנסיעה ציבורית בזכרון יעקב בליל סערה וגשם, חלה ונפטר לאחר זמן קצר – ביום י"ז בניסן תרס"ד.
אסתר מדורסקי
לאחר פטירת בעלה, המשיכה אסתר לנהל את המשק החקלאי וגידלה את ילדיה ברוח נאמנות לארץ ולקרקע. היא עברה טרגדיות רבות, קברה כמה מילדיה שמתו מהקדחת, אך נשאה את סבלה בגבורה וללא תלונה. במהלך התעלפות מקדחת נפגעה בעינה מאדי תרופה חריפה – עיוורון שגרם לה לאבד את אחת מעיניה, אך גם בכך השלימה והמשיכה לפעול ולתמוך בזולת.
אסתר הייתה דמות מוכרת ואהובה בחדרה, נודעה בשם "הדודה אסתר" בזכות עזרתה הרבה לתושבים. נפטרה בביתה ביום כ' בתמוז תש"ג (1943).
צאצאיהם:
- לוי יצחק [1884 – 1955] רעייתו שרה לבזובסקי. איכרים בחדרה. בנם שמשון (1917 – 1943) נפל במלחמת העולם כחייל בצבא הבריטי
- הניה – אשת אלתר אולדס (בארצות הברית)
- דבורה [1888 – 1963] רעיית איש "השומר" בן ציון משבץ [1889 – 1920] אחרי מותו נישאה ל יוסף אליאש, חדרה
- גיטל – נפטרה מקדחת ב 1898
- גיילע – נפטרה מקדחת ב 1899, נקברה בזכרון יעקב
- יוכבד – נפטרה מקדחת ב 1904, נקברה בזכרון יעקב