שכטר ישראל וטובה

ארץ מוצא: רומניה
עיר מוצא: פוקשאן
שנת לידה: 1844
שנת פטירה: 1912
שנת עלייה: 1882
שנת התיישבות: 1882
עיסוק: כורם, איש ציבור
שם האשה: מרים
שם נעורים: שטיינברג
שנת לידה: 1856
שנת פטירה: 1892
אשה שנייה: טובה
שם נעורים: אברמוביץ
שנת לידה: 1867
שנת פטירה: 1938
מספר ילדים: 10
חיים, מינה, מלכה, שפרה, לאה, ציפורה, רחל, יצחק, אבא, דבורה
שיתוף ב:
שכטר ישראל ומרים

ישראל שכטר נולד בעיר פוקשאן בשנת 1847. אחיו התאום שניאור זלמן ידוע יותר כסלומון שכטר, חוקר חשוב במדעי היהדות ובמיוחד של גניזת קהיר, מייסד ונשיא איחוד בתי הכנסת של אמריקה (United Synagogue of America), מנהלו של בית המדרש לרבנים באמריקה (ה-JTS) בניו יורק ומורה דרכה של התנועה הקונסרבטיבית ביהדות.

ישראל סיים בית ספר יהודי בפוקשאן הוכשר כשוחט וקיבל סמיכה לרבנות בשנת 1881. הוא נישא למרים צביה שטיינברג, ושם נולדו שני ילדיהם חיים ומינה.

ישראל היה חבר ב"אגודת יישוב ארץ ישראל" והמשפחה עלתה בקבוצת העולים הראשונה. כאן נולדה ביתם מלכה, לדברי המשפחה זו היתה התינוקת הראשונה שנולדה בזכרון יעקב. אחריה נולדו שפרה, לאה וציפורה.

האם מרים נפטרה וישראל נשאר עם שישה יתומים. הוא נישא לאלמנה טובה אברמוביץ, שהגיעה מרומניה (בת 24) עם שניים משלושת בניה. ארבעה ילדים נולדו לישראל וטובה, סה"כ היו בבית שכטר 12 ילדים.

ישראל שכטר היה פעיל ציבור מרכזי בזכרון יעקב, הוא היה חבר בהנהלת חברה קדישא, הכנסת אורחים וועד המושבה.

צאצאים:

בני מרים וישראל שכטר:

  • חיים הינה [1968-1877] רעייתו אסתר גולדנברג. היגר לארה"ב בשנת 1901. ילדיהם: מרים צביה, מרטין, מינה
  • מינה [1918-1880] רעיית דוד גולדנברג. מראשוני כפר תבור. ילדיהם: יחיאל, זלמן, יצחק, דניאל, צבי, נחמן, ישראל
  • מלכה [1954-1882] רעיית שלום ויינשטיין. ילדיהם: מרים צביה, רות, רוחמה, ישראל ויגאל
  • שפרה [1886- ?] רעיית משה שכטר. בגיל 20 נשסעה לארה"ב אל אחיה, התגוררו בניו יורק. ילדיהם: ישראל, ננסי, רוי
  • לאה [1928-1888] רעיית צבי נשרי. גרו בתל אביב ובהרצליה. ילדיהם: ישראלה, שמשון, דוד, מרים ורינה.
  • צפורה [1967-1892] רעיית מנחם גניסוב. ממייסדי קיבוץ ניר דוד. ילדיהם: נחמה, ישראל, הרצל ומרים

ילדי טובה מנישואיה הקודמים:

  • אברהם יצחק אברמוביץ
  • אלתר אברמוביץ

בני טובה וישראל שכטר

  • אבא [1977-1894] רעייתו לאה ליבוביץ. היה ראש הועד וראש המועצה הראשון של זכרון יעקב. ילדיהם ישראל ויובלה. יובלה רעייתו של ישי שיבובסקי, ראש המועצה של זכרון יעקב [2002-1975]
  • רחל [1897-?] רעיית ראובן שינפלד. ילדיהם: ישראל מינה ואביגיל
  • יצחק [1989-1898] רעייתו עדינה שפירא. גרו בחיפה. ילדיהם: לאה, ישראל, זוהר ויונינה
  • דבורה רעיית אשר שצמן מבנימינה. ילדיהם: מרים, צבי וישראל

מידע נוסף

אבא שכטר

תדהר, כרך 5 עמ' 2344

נולד בזכרון-יעקב בשנת תרנ"ד (1894) לאביו ישראל. ממייסדי המושבה (אחיו של פרופ' זלמן שכטר ז"ל שיסד את בית-המדרש לרבנים בניו-יורק והנציח את שמו במדעי היהדות בחשיפת אוצרות ה"גניזה" בקאהיר) ולאמו טובה בת ישראל ניאמצר. אחרי גמרו את ביה"ס העממי במושבה הטה שכם לעבודה במשק, ויחד עם אביו וקשישים אחרים היה בין כובשי אדמת הבורג' ומעבדיה בתנאים חלוציים (העדר מהבית לכל ימי השבוע, לינה בחושות של כפר ערבי עזוב מאריסיו, מלחמות זעירות עם שוסים ומסיגי גבול ומעלי עדרים על שדות ישראל). המציאות הקשה חישלה את אופיו ואיתנותו לעמידה על הכבוד והנפש והרכוש ללא חת מפני הסכנה, ובמלחמת העולם הראשונה לא נרתע אף מהתנפל בידיים ריקות, אך חזקות, על חיילים טורקיים שהתייחסו לא בכבוד לבנות מקומו בשדה, ואחרי שנאסר על פגיעה בחיילי הוד מלכותו שיבח אותו המפקד על אבירותו ושחררו.

היה פעיל באגודת המכבי.

ב-1912 היה בין מייסדי תנועת "צעירי זכרון יעקב". עיקר מטרתה של תנועה זו היתה להגיע לידי זכות בחירה לוועד המושבה. כי עד אז לא יכלו הצעירים לחוות דעה בבחירות.

היה ממייסדי קלוב "התחיה" במושבה.

בתרע"ד (1914) השתתף ביסוד אגודת "הגדעונים" שמטרתה היתה : לאחד ולסדר את צעירי המושבה. לשמור על הקיים, לבנות את החרב ולמלא את החסר במושבה… קבלו עליהם את השמירה בכרמים וכו'. נשיאה היה אז אלכסנדר אהרנסון. ב-1923 נשא לאשה את לאה בת יעקב ליבוביץ והמשיך לעבד את משקו הפרטי, ועד מהרה נרתם לעבודה גם בעניני הצבור והצטיין בהתמדה, בתבונה ובהגיון. ממיסדי הלואה וחסכון זכרון יעקב וחבר הנהלתה מראשיתה, זה שנים רבות חבר המועצה של אגודת הכורמים ואח"כ גם חבר ההנהלה, חבר ועד המושבה וכעבור כמה שנים ראש הועד. ומשקיבלה המושבה מעמד של מועצה מקומית נבחר לראשה הראשון. שקד כל הזמן על פיתוח המושבה ועמד על משמר עניניה החקלאיים והכלליים כלפי השלטונות הזרים והמוסדות הלאומיים ובשנים האחרונות כלפי שלטונות מדינת ישראל ; חבר הנהלת גוש ישובי השומרון; אח בלשכת בני ברית "אדולף קראוז" בזכרון יעקב ; חבר "הגנה" ותיק ובמשך שנים רבות היה חבר ועדת הבטחון הנפתית והמפקדה הנפתית.

צאצאיו: ישראל (חקלאי), יובלה (מורה).

העלאת מסמכים

הוספת תמונות ומסמכים רלוונטיים

כאן תוכלו להעלות מסמכים שקשורים ל
שכטר ישראל וטובה
המסמכים יופיעו באתר לאחר אישור של מנהל האתר