פישל לאופולד הורן נולד ברומניה בשנת 1848. הוא היה סופר ומורה ושלט גם בשפה העברית. הגיע לזכרון יעקב באורחה הראשונה באניה טטיס מגאלאץ עם אשתו סימה לבית רוזנפלד (1918-1857) וילדיו.
כשפסקה תמיכתו של הועד המרכזי ברומניה בעולים, היה הורן בין כותבי המכתבים שהופצו לקהילות השונות ולנדבנים ברחבי העולם בבקשה לקבלת תמיכה למושבה. ונציאני שליח הברון הירש שהגיע לביקור במושבה, אישר כי אכן הגיע בעקבות המכתבים שנשלחו, ולאחר חזרתו לפאריז לקח הברון את חסותו על המושבה. יחסיו עם פקידות הברון היו גרועים, הוא נחשב בעיני הפקיד וורמסר כמורד. אחת הסיבות לחיכוכים הרבים הייתה הרצון של שניהם לשלוט בענייני בית הספר. הורן היה מורה בבית הספר ורצה לנהל אותו כראות עיניו ואילו וורמסר שאכן נתן חופש פעולה לבעלי תפקידים אחרים רצה שליטה על הנעשה בבית הספר.
בעת הנחת אבן הפינה לבית הכנסת כתב הורן את מגילת אבן היסוד, בה ציין את שמות האיכרים ואת קורות היישוב. בטכס הקריא את המגילה לנוכחים, המגילה הוכנסה בתוך תיבת אבן מגולפת בעבודת מחשבת ונטמנה ביסודות בית הכנסת.
עקב הסכסוכים והמריבות ביקש וורמסר לגרש את הורן מהמושבה. הורן נסע לפאריז לנסות ולמנוע את רוע הגזירה, ובעת העדרו כלא וורמסר את אשתו וששת הילדים בבית קטן בקצה היישוב, שם עליהם שוטרים תורכיים לשמירה וארז את חפציהם על שתי עגלות גרמניות שהוכנו מבעוד מועד. לשמע זעקותיה של סימה הורן ובכיים של הילדים נהרו ובאו נשות המושבה נאבקו עם הסוהרים התורכים ושחררו את משפחת הורן.
לאחר שובו מפאריז עזבו בני המשפחה את הארץ והיגרו לאנגליה. פישל הורן נפטר באנגליה בשנת 1918. כך גם אשתו סימה.
צאצאים:
- אוזיאס פרידריך [1943-1877]
- ג'יימס פרידריך [1932-1880]
- לואיזה דבורה גרין [1941-1885]
- יוסף הורן 1887 –
- 2 ילדים נוספים – שמותיהם לא ידועים .