שימש גנן עוזר בפתח תקווה בשנים 1889(?)-1898. התמסר בעיקר לגידולי קפה ותה; ערך ניסיונות שונים בעצי הדר ובגפנים, בקני סוף, בבננות ובירקות; ייבא גידולים חדשים, כגון: אבטיח אמריקני וזן חדש של שסק מאלג'יר.
נולד באלכסנדרובסק, פלך יקאטרינוסלב, רוסיה, בשנת תרל"ג (1873). למד בחדרים והשתלם בשפות רוסית, גרמנית ובעיקר צרפתית.
עלה ארצה עם הוריו אלקה ואברהם זלמן בשנת תרמ"ד (1884) והתיישבו בפתח תקוה. התעניין מאד בפיתוח החקלאות לכל ענפיה לפי ההישגים החדישים ביותר של המדע החקלאי ולשם כך רכש לו ספרים וירחונים בצרפתית על החקלאות ועשה ניסיונות רבים בקביעות כדי להגשים את ההלכות למעשה ולהעשיר ולגוון את המינים והזנים של גידולי ארצנו.
עבד שנים רבות בשרות פקידות הבארון רוטשילד , למד הרבה מהאגרונומים של הפקידות והדריך את האכרים.
נשא לאשה את איטה (יהודית) בת ר' יעקב מרדכי זינגר , רבה של ראל"צ.
איכילוב הקדיש את גנו לניסויים חקלאיים בעצים, ירקות ופרחים, תוך שמירה על קשרים עם תחנות ניסיוניות בחו"ל, במיוחד באלג'יר. הוא שיפר שיטות שתילה והרכבה של עצי הדר, נוי ופרי, ואף ניסה לגדל קפה ותה. הוא עסק בדיג בירקון, גידל קני סוכר, בננות וירקות, וייבא זרעים חדשים ממדינות שונות, תוך ביצוע ניסיונות באיקלום זנים חדשים בארץ.
איכילוב הביא זרעים של אבטיח אמריקאי קשה-קליפה (למאכל בהמות), שהפך לנפוץ בארץ, וכן הכניס זן חדש של שסק מאלג'יר. הוא היה מסור לשיפור החקלאות בארץ ושיתף את החקלאים בהישגיו. מתוך מחויבותו לקידום התחום, שלח את בנו אברהם ללימודי חקלאות גבוהים בגרמניה.
בשנות 1913-15 היה מורה-מדריך לחקלאות בבית היתומים שיסד הרב ד"ר אליעזר גרינהוט בירושלים והעבירו לקרבת פתח-תקוה (על אדמת סלוונדי) לשם מתן חנוך חקלאי ליתומים.
בשנות מלחמת-העולם הראשונה היה נוסע לדמשק ולטורקיה בשליחות חברת "פרדס" לשם מכירת פרי הדר.
נפטר בפתח-תקוה, י"ד שבט תש"ג (20.1.1943). על שמו נוסדה ספריה חקלאית בהרצליה, בה התנחל אברהם בנו, ויורשיו נתנו לספריה זו את הספרים הרבים בחקלאות שאסף בימי חייו.
צאצאים: